Povećan broj napada na europske džamije

Francuski muslimani u strahu su nakon najnovijih terorističkih napada u Parizu. Nakon napada povećao se broj incidenata vezanih uz islamofobiju. Zabilježeni su napadi na muslimane i vandaliziraju se džamije, piše CNN.

Velika muslimanska zajednica u Francuskoj pobunili su se protiv islamističkih radikala od kojih strahuju, kao i od nemuslimana koji poistovjećuju sve muslimane s teroristima. Muslimani u toj zemlji htjeli su organizirati povorku protiv radikalnih tumačenja islama i u čast žrtvama pokolja, no policija je otkazala prosvjed jer ne može jamičiti za sigurnost prosvjednika. “Postoji strah da će se francuske muslimane stigmatizirati”, kazao je Ammar Rahouani, predstavnik mulsimana, za CNN.

Ovim terorističkim napadom dodatno je narušena slika islama u svijetu, i dok muslimanski vjerski vođe glasno progovaraju protiv ISIS-a, muslimani diljem Europe uzrujani su zbog toga što nemuslimani smatraju da se radikalno tumačnje islama zagovara i u Kur’anu.

Podsjećamo, belgijska policija provela je u nedjelju navečer 19 pretresa u više bruxelleskih općina i tri u Charleroiju, 60 kilometara južno od Bruxellesa, pri čemu je uhićeno 16 osoba dok najtraženiji bjegunac Salah Abdeslam nije pronađen, objavilo je belgijsko tužiteljstvo na konferenciji za novinare.

You may also like

0 comments