Potvrđeno: Ramljak radio u Texu do kraja travnja 2017. godine

Ante Ramljak je u bivšoj tvrtki formalno bio zaposlen i nakon što je došao na čelo Agrokora 10. travnja. Iz izvanredne uprave Agrokora za N1 su potvrdili da je Texo management Ramljaka odjavio 30. travnja, 20 dana nakon što je postao vladin povjerenik.
Podsjetimo, Mostovac Nikola Grmoja rekao je danas za N1 kako sumnja da je Ante Ramljak bio zaposlen u bivšoj tvrtki, kojoj je osigurao angažman u Agrokoru, i nakon što je postao izvanredni povjerenik u posrnulom koncernu.

“Ima šaputanja se da je Ante Ramljak do 30. travnja bio zaposlen u tvrtki Texo Managment”, rekao je Grmoja na N1.

Dokumet koji to potvrđuje objavio je Index.hr.

Iz izvanredne uprave Agrokora za N1 poručuju da “datum formalne odjave, koja je uslijedila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne mijenja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo managementu raskinuo kada je imenovan za izvanrednog povjerenika.”

Pojašnjavaju da Ramljak nije zaposlenik Agrokora te da nema s Agrokorom ugovor o radu.  “Sa svrhom otklanjanja svih potencijalnih šumova u kanalu, iznosimo sljedeće činjenice: Ante Ramljak je prekinuo radni odnos u Texo managementu 10. travnja 2017. godine, na dan kada je od strane Trgovačkog suda u Zagrebu imenovan za izvranednog povjerenika Agrokora. Njegov radni status je od tada rad za Agrokor temeljem Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH i činjenicom da je isti imenovan na tu funkciju rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu. Zakon naime određuje izvanrednom povjereniku naknadu za njegov rad u bruto iznosu do iznosa prosječne plaće bivše uprave i ne previđa mogućnost stalnog zaposlenja povjerenika u kompaniji.

Prema tome, Ante Ramljak nije zaposlenik Agrokora i nema s Agrokorom ugovor o radu već od 10. travnja prošle godine iz bruto iznosa naknade koju prima plaća zakonom propisane doprinose i poreze sukladno obračunu ugovora o djelu. Provjerom kod bivšeg poslodavca nakon sjednice Odbora za gospodarstvo održane prošlog tjedna, Ante Ramljak je utvrdio da ga je Texo management formalno odjavio 30. travnja 2017. godine. Datum formalne odjave, koja ja uslijedila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne mijenja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo managementu raskinuo kada je imenovan za izvanrednog povjerenika”, navode u Agrokoru.

Dostavili su nam preslike raskida Ramljakovog radnog odnosa u Texo Managementu i potvrde o isplati bruto naknada s obračunom sukladno ugovoru o djelu i to, kako navode, za razmjerni dio travnja 2017. (isplaćena u svibnju) te svibanj 2017. (isplaćena u lipnju). Od lipnja, dodaju, isplate u istom tom iznosu izvanredni povjerenik prima svaki mjesec do okončanja postupka izvanredne uprave.

You may also like

0 comments