Potpise Bandićeva kluba dobio je Tomislav Karamarko

Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednica stranke Bandić Milan 365 i potpredsjednica zagrebačke Skupštine, izjavila je za Dnevnik 3 da su među potpisima potpore Domoljubnoj koaliciji i dva izabrana zastupnika s njihovih lista. Potvrdila je i da je Stranka Bandić Milan 365 dala potporu Tomislavu Karamarku kao mandataru. Karamarko je relativni pobjednik ovih izbora, dodala je.

Hoće li Karamarko doista biti mandat stvar je dogovora. Ne vjerujem u nestranačke premijere ili nestranačke mandatare, kazala je Pavičić-Vukičević. Nestranački premijeri ili nestranački mandatari bile bi osobe koje ne bi imale mogućnost politički djelovati ni u vladi niti u Saboru. Vrlo teško bi realizirali programe za koje su političke stranke dobile mandat upravo na izborima i građani očekuju takvu vrstu političke odgovornosti. Kad se izlazi na izbore treba znati da se sutra preuzima i odgovornost za ono što ste nudili za ono što su vam birači dali povjerenje, naglasila je.

Govoreći o preokretu u razgovorima oko formiranja vlade, kada je Most danas odlučio prekinuti suradnju s koalicijom Hrvatska raste, a nastavio ju je s Domoljubnom, Pavičić Vukičević je kazala da je u politici legitimno razgovarati, odmjeravati snage i nuditi programe na zajedničkom stolu. Tempo razgovora je diktirao Most, kao lista koja je odnijela 19 mandata. Bojim se da su koalicije Hrvatska raste i Domoljubna samo kaskale za njima, dodala je.

Nije željela niti precizirati vjeruje li više Petrovu koji je kazao da su vrbovani izabrani zastupnici s njegove liste ili pak Milanoviću koji je to opovrgao. Ne opterećujem se time. Ima dosta političkog diletantizma. Puno treba razgovarati i ne smijemo si dozvoliti da reagiramo na prvu, pa ponekad i da reagiramo na ono što čujemo u medijima, kazala je Pavičić Vukičević.

You may also like

0 comments