Potpisan ugovor o isporuci tehnologije za biorafineriju

Sisak
INA je s francuskom kompanijom Axens potpisala ugovor o licenci za isporuku tehnologije Futurol zahvaljujući kojoj se iz celuloze dobiva etanol, kao i ugovor za osnovni inženjerski projekt naprednog postrojenja za proizvodnju bioetanola u Sisku.

“Axens je oduševljen što će raditi s INA-om i biti dio tog naprednog projekta proizvodnje bioetanola. Temeljen na tehnologiji Futurol, projekt predstavlja značajnu stratešku prekretnicu INA-e u ispunjavanju europskih propisa o okolišu – Direktive o obnovljivim izvorima energije RED II”, rekao je Frédéric Balligand, poslovni direktor za obnovljive izvore u Axensu.

Stjepan Nikolić, operativni direktor Rafinerija i marketinga u INA-i, ističe kako se ovaj projekt uklapa u smjernice europskog zelenog plana, omogućavajući održivu preobrazbu industrije i dobivanje naprednog biogoriva bez ugljičnog otiska, što je krajnji projektni cilj. “Odabir tehnologije i potpisivanje ugovora za osnovni inženjerski projekt naprednog postrojenja za proizvodnju bioetanola važan je korak prema konačnoj investicijskoj odluci”, rekao je Nikolić.

You may also like

0 comments