Postrojenja do daljenjega ne pokreću

Odgovor Petrokemije na visoke cijene plina

Iz Petrokemije su u ponedjeljak izvijestili da je saniran kvar na postrojenjima Urea i Amonijak, no ta postrojenja do daljnjeg neće biti pokrenuta zbog optimizacije poslovanja i prilagodbe stanju na tržištu plina i povijesno visokim cijenama plina i CO2.

“Tehnički kvar na postrojenjima za proizvodnju uree i amonijaka uspješno je saniran. Postrojenja Urea i Amonijak ostaju do daljnjega u zastoju zbog optimizacije poslovanja i prilagodbe poslovanja stanju na tržištu plina i povijesno visokih cijena plina i CO2 u Europi”, navodi se u objavi kutinske tvrtke putem Zagrebačke burze.

Iz Petrokemije navode i kako će sukladno propisima izvijestiti o kretanjima i daljnjim prilagodbama poslovanja te trajanju zastoja proizvodnje.

“Tijekom zastoja osigurane su dovoljne količine mineralnog gnojiva za podmirenje potreba domaćeg i regionalnog tržišta”, naglasili su iz Petrokemije.

Prema ranije objavljenim podacima, neto dobit Petrokemije u prvom polugodištu iznosila je 48 milijuna kuna, što je 80 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Prihodi od prodaje istovremeno su pali za pet posto, na 918 milijuna kuna, pri čemu su ukupni poslovni prihodi smanjeni za tri posto, na 936 milijuna kuna. Poslovni rashodi su povećani za 23 posto, na 888 milijuna kuna.

You may also like

0 comments