Porošenko: Trump će biti na strani Ukrajine

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izrazio je u ponedjeljak u Stockholmu uvjerenost da će SAD nastaviti podržavati njegovu zemlju suočenu s proruskom pobunom, istaknuvši da ne može zamisliti da Donald Trump stane na stranu Moskve.

Na pitanje novinara o mogućnosti dogovora između Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina o priznanju Krima kao dijela Rusije, Porošenko je odgovorio: “Ne mogu si to zamisliti.” “Nemamo nikakvih informacija o mogućnosti dogovora između SAD-a i Rusije”, naglasio je. “Posve sam siguran da je novoizabrani predsjednik dovoljno čvrst kad je riječ o učinkovitoj suradnji s Ukrajinom”.

Porošenko je kazao kako nijedna država na svijetu, “osim čini mi se Sjeverne Koreje i Venezuele”, ne priznaje aneksiju Krima. “SAD nije Sjeverna Koreja. I mi poštujemo američki narod, SAD i američkog predsjednika”, rekao je.

Porošenko je također pozvao da se produlje sankcije Rusiji. “Potrebno nam je europsko jedinstvo. Jedinstvo unutar Europske unije i transatlantsko jedinstvo”, istaknuo je.

You may also like