Home TribinaAnalize Porivenost proizvodnje struje obnovljivim izvorima u Njemačkoj dosegla 56 posto

Porivenost proizvodnje struje obnovljivim izvorima u Njemačkoj dosegla 56 posto

by Energypress.net

Analiza

Obnovljivi izvori energije pokrivali su oko 56% potrošnje električne energije u Njemačkoj u prvom kvartalu 2024.
To je prema projekcijama Centra za istraživanje solarne energije i vodika Baden-Württemberg (ZSW) i Njemačke udruge energetskih i vodnih industrija (BDEW), koje su u petak bile dostupne dpa-i.

Ukupno su elektrane na obnovljive izvore energije od siječnja do ožujka proizvele oko 75,9 milijardi kilovatsati električne energije, oko 10 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Samo kopnene vjetroturbine pokrivale su više od četvrtine potražnje za električnom energijom u Njemačkoj, generirajući 39,4 milijarde kilovat sati.

“Hidroenergija je također dala natprosječan doprinos proizvodnji električne energije posljednjih mjeseci s 5,3 milijarde kilovatsati električne energije”, nastavlja se u izvješću. To je 27% više električne energije nego u istom razdoblju prošle godine.

Ukupno su hidroelektrane pokrivale 4% bruto potrošnje električne energije u Njemačkoj.

“Nedavni stalni porast udjela obnovljivih izvora energije u potrošnji električne energije pokazuje da smo na pravom putu”, rekla je predsjednica izvršnog odbora BDEW-a Kerstin Andreae. Ekspanzija obnovljivih izvora energije nedavno je značajno porasla.

Related Posts