Porasle dionice Netflixa zahvaljujući hit seriji

Netflix je u prethodnom tromjesečju iznenadio ulagače s 50% više pretplatnika od očekivanog, a to se pripisuje uspjehu njegovih originalnih serija poput “Stranger Things“, piše Reuters. Kao rezultat, vrijednost dionice je u ponedjeljak narasla 20 posto.

Netflix je pridobio u trećem tromjesečju oko 3,2 milijuna pretplatnika u inozemstvu, a u SAD-u 370 tisuća. Proširio se na 130 tržišta, ali još nije ušao u Kinu te zasad i odustaje od tog plana.

stranger-thingsObjavili su pak da će u idućoj godini na sadržaj potrošiti 6 milijardi dolara, na originalne i licencirane serije i filmove, što je za milijardu dolara više nego u 2016. Sada su im vrlo popularne serije još i „Orange is the New Black“ i „House of Cards“, piše Jutarnji.

Dionice Netflixa rasle su zadnjih nekoliko godina zahvaljujući rapidnom rastu kompanije koja je redefinirala pojam televizije i popularnost TV serija.  No, kako piše Reuters, ove su godine pale 12,7% jer su ulagači postali oprezni zbog usporavanja rasta na domaćem tržištu i sve snažnojoj konkurenciji, koju predstavljaju Hulu i Amazon.com.

You may also like

0 comments