Poljski ponuđač odustao od Petrokemije

Jedan od zainteresiranih ulagača u kutinsku Petrokemiju, poljski proizvođač mineralnih gnojiva Azoty, povlači se iz daljnjeg postupka privatizacije.
O svom odustajanju poljska grupacija izvijestila je službeno putem burze u Varšavi, a kao razlog navode da su dodatne analize koje su proveli u Petrokemiji ukazale na rizike zbog kojih su spriječeni sudjelovati u daljnjem postupku stjecanja dionica hrvatske tvrtke.

Neslužbeno se čuje i kako je upravo Azoty bio zaslužan za produljenja rokova za predaju ponuda u proteklom razdoblju, te su, navodno, svoje sudjelovanje uvjetovali dodatnim zahtjevima, čije ispunjavanje nije bilo prihvatljivo. S ostalim investitorima koji su iskazali namjeru sudjelovanja u dokapitalizaciji, kako se neslužbeno čuje, danas će se održati razgovori u CERP-u, kako bi im se dalo dodatna pojašnjenja oko poslovnih planova, te oko samog postupka izdavanja.

Prema ranijim objavama, kandidati za ulaganje, osim Azoty-a, austrijski Borealis, pakistanska Fatima, PPD, Ina i još neki hrvatski fondovi, te među ostalim EBRD. Izdavanje novih 45 milijuna redovnih dionica vrijednih nominalno 450 milijuna kuna, uslijedit će odmah po odobrenju izvanredne skupština dioničara sazvane za 11. prosinca. piše Poslovni dnevnik.

You may also like

0 comments