Policijska akcija vodi i u konzultantsku kuću Baker Tilly

U sklopu akcije Agrokor pod istragom je i Baker Tilly Hrvatska, jedna od revizorskih kuća koja je revidirala financijskih izvješća Agrokora, neslužbeno doznaje N1.
Kontaktirali su i njihove urede u Zagrebu, no javila nam se nepoznata gospođa koja je N1 kazala da kod njih nema nikakve istrage i istražitelja.

Da je u sklopu akcije Agrokor pod istragom i Baker Tilly Hrvatska, jedna od revizorskih kuća koja je revidirala financijskih izvješća Agrokora, N1 doznaje neslužbeno.

Podsjetmo, revizorska mreža Baker Tilly International objavila je u petak da je Baker Tilly Hrvatska d.o.o., njezina nezavisna tvrtka članica u Hrvatskoj, izašla iz globalne mreže 1. listopada ove godine. “Bivša tvrtka članica, koja je na tržištu u Hrvatskoj radila pod imenom Baker Tilly Hrvatska d.o.o., je posebna pravna osoba i sama je odgovorna za svoje djelovanje. Baker Tilly International niti bilo koja njegova tvrtka članica nema više nikakvih poslovnih odnosa s Baker Tilly Hrvatska d.o.o., kao niti s njihovim partnerima, zaposlenicima ili povezanim tvrtkama”, zaključuje se u priopćenju, koje je revizorska mreža Baker Tilly International objavila u petak.

Inače, nakon što je krajem ožujka ove godine izvršni direktor ruske banke VTB Jurij Solovjev izrazio sumnju u Agrokorova financijska izvješća te izjavio kako su “problemi u kompaniji nastali zbog nepravilnosti u vođenju poslovnih knjiga za što su odgovorni vlasnici i menadžment, i to u dužem vremenskom razdoblju” iz Baker Tillyja Hrvatska su Hini izjavili da su tijekom godina u svojoj reviziji pojedinačnih članica Grupe utvrdili određene nepravilnosti, ali da su ih iskazali u svojim pojedinačnim izvještajima. “Te pojedinačne pogreške ispravljene su u konsolidacijskim paketima”, naveli su tada u odgovoru Hini.

You may also like