Home Europska unija Policija u Njemačkoj u racijama protiv selafijske zajednice

Policija u Njemačkoj u racijama protiv selafijske zajednice

by admin

Policija iz čitave Njemačke u utorak ujutro je izvršila racije uperene protiv selafijske scene u saveznoj pokrajini-gradu Bremenu. “Tijekom racije zaplijenjen je veći broj mobitela i kompjutera, a ispitano je i nekoliko osumnjičenih”, priopćilo je državno tužiteljstvo grada Bremena ne otkrivajući detalje o razlozima racije.

Neki mediji javljaju da je do racije došlo zbog pripremanih oružanih sukoba između nekoliko zaraćenih selafijskih skupina u Bremenu. Do svađe, koja je dosad rezultirala i s nekoliko ozlijeđenih, došlo je, kako se navodi, zbog “različitog tumačenja nekih odlomaka Kurana”.

Istodobno se podsjeća da je upravo u ovom gradu prošle godine zabranjen rad nekoliko selafijskih udruga zbog osnovane sumnje vrbovanja boraca za borbe na strani tzv. Islamske države u Siriji. Islamistička scena u Njemačkoj se procjenjuje na oko 43.000 osoba, od čega oko 8600 selafija, pripadnika ekstremno konzervativnog pravca unutar islama. Bremen slovi kao utvrda selafija. Stručnjaci to opravdavaju visokom stopom nezaposlenosti i koncentracijom određenih etničko-vjerskih skupina.

Related Posts