Home Politika Polemika o e-mailovima je diskreditirala H. Clinton

Polemika o e-mailovima je diskreditirala H. Clinton

by admin

Donald Trump, republikanski kandidat za američke predsjedničke izbore 2016. je ocijenio u nedjelju da je korištenje privatne eletroničke pošte dok je bila državna tajnica politički diskreditiralo njegovu demokratsku protivnicu Hillary Clinton.

Magnat nekretnina koji je izazvao opće iznenađenje ulaskom u utrku za Bijelu Kuću i dalje dominira u republikanskim redovima, bez obzira na opetovane gafove. “Mislim da je priča o elektroničkoj pošti jako diskreditirala Hillary”, izjavio je Trump na kanalu ABC News. “Pogledajte što se dogodilo generalu Davidu Petraeusu, kako je uništen. A učinio je tek djelić onoga što je ona učinila”, optužuje Trump.

Bivši direktor CIA-e David Petraeus osuđen je u travnju na dvije godine uvjetne zatvorske kazne jer je ljubavnici Pauli Broadwell dao uvid u povjerljive informacije dok je pisala knjigu o njemu i lagao je FBI-u i CIA-o o tome. Od proljeća traje polemika o desecima tisuća e-mailova koje je Clinton kao državna tajnica (2009-2013) primala i slala s privatne adrese i servera, a ne vladine, kao bi bilo prema propisima. Prema ispitivanju CNN/ORC objavljenom prošlog tjedna, topi se razlika između Clinton i Trumpa. Ona i dalje vodi, ali samo za šest postotaka, 51 posto prema 45 posto.

Related Posts