Pokopan Vinko Žuljević Klica

Na groblju Markovom polju u Sesvetama u 15 sati održan je sprovod Vinka Žuljevića zvanog Klica. Svećenik koji je govorio na sprovodu istaknuo je da je Žuljević samo nekoliko trenutaka prije nego je ubijen pohodio misu. “Posljednje njegove riječi bile su riječi molitve”, rekao je svećenik.

Na Žuljevićev sprovod došli su Hrvoje Petrač sa sinovima Novicom i Nikolom, Ivan Andabak, Mladen Naletilić Tuta, Nikica Jelavić, Zoran Pripuz, Dario Kordić, Mirko Norac, Zlatko Marić, Josip Antić Zefo, Josip Klemm, Ljubo Pavasović Visković, Vidoje Ristović, Igor Štimac, Siniša Šošo, Stipe Drviš, Vlado Rajić, Reno Sinovčić, Hrvoje Gašparinac, Đorđe Vuletić, Juraj Dodić. Na sprovodu se okupilo više stotina ljudi. Nekoliko ljudi na Žuljevićev sprovod došlo je u vojnim uniformama. Žuljević je, naime, umirovljen kao pukovnik Hrvatske vojske, a bio je i vojni invalid. Za vrijeme rata u BiH vodio je postrojbu “Garavi” koja je integrirana u HVO. Groblje je za vrijeme Žuljevićeva sprovoda osiguravala policija, a među uzvanike bili su ubačeni i policajci u civilu.

Podsjećamo, Žuljević je u nedjelju ujutro ubijen u sačekuši u Sesvetama, dok se vraćao s jutarnje mise. Maskirani napadači na motociklima i u automobilu presreli su mu put, te ga likvidirali.