Podravka prodala lipički Studenac Radenskoj

Podravka je u utorak sklopila ugovor sa slovenskom Radenskom o prodaji lipičkog Studenca, za što je jamac Kofola Češkoslovensko, izvijestili su iz koprivničkog koncerna, ne navodeći u objavi cijenu tog posla.

Radenska će preuzeti 100-postotni poslovni udjel u Studencu do kraja godine, po ispunjenju ugovornih preduvjeta te prijenosa ugovora o radu radnika na Studenac.

Kako se navodi u priopćenju, očekuje se da ta transakcija neće negativno utjecati na rezultate poslovanja Grupe Podravka u ovoj godini te da će u idućem razdoblju pozitivno utjecati na profitabilnost poslovanja.

Nakon dezinvestiranja biznisa pića, do kraja 2016. godine, Podravka će nastaviti s razvojem portfelja hrane i lijekova usmjeravajući dodatne resurse za internacionalizaciju svojih ključnih brandova u skladu sa strategijom društva, ističu iz koprivničke tvrtke.

Isto tako, odabirom Radenske, kao uglednog proizvođača bezalkoholnih pića i vode u regiji, odnosno grupe Kofola, Podravka je pokazala da vodi brigu o budućem nastavku proizvodnje te sigurnim radnim mjestima za radnike u Lipiku, uz zaštitu njihovih zatečenih prava po Kolektivnom ugovoru Grupe Podravka za razdoblje od 18 mjeseci, kaže se u priopćenju.

Predstavnici Kofola ČeskoSlovensko će danas na konferenciji za novinare, koja je najavljena za 13 sati, govoriti o svojoj najnovijoj poslovnoj odluci vezanoj za jadransku regiju. Taj proizvođač i distributer bezalkoholnih pića, koji je u vlasničkoj strukturi slovenske Radenske, konferenciju će održati u hotelu Esplanade.

You may also like

0 comments