Podravka isplaćuje dividendu od sedam kuna po dionici

Glavna skupština Podravke sazvana je za 30. lipnja i na njoj bi trebala biti donesena i odluka o isplati dividende u bruto iznosu od sedam kuna po dionici, objavila je u srijedu koprivnička prehrambena tvrtka putem Zagrebačke burze.

Podravka je prošlu godinu završila s neto dobiti u iznosu od 179,3 milijuna kuna, a skupštini je predloženo da se 8,96 milijuna kuna rasporedi u zakonske rezerve. Predloženo je i da se dioničarima isplati dividenda u bruto iznosu od sedam kuna po dionici, što je isti iznos dividende kao i prošle godine. Naime, Podravka je prošle godine također isplatila dividendu u iznosu od sedam kuna bruto po dionici, ili ukupno oko 50 milijuna kuna, a bila je to prva isplata dividende nakon 10 godina.

Prema predloženim odlukama, nakon što se iz prošlogodišnje neto dobiti izdvoji novac za zakonske rezerve i dividendu, preostali bi se dio prenio u ostale rezerve. Obračunati iznos dividende na vlastite dionice zadržao bi se u neraspoređenoj dobiti.

Dividenda bi se isplatila dioničarima koji su upisani u depozitariju Središnjeg klirinško depozitarnog društva na 30. dan nakon održavanja redovne glavne skupštine. Datum do kojeg će se trgovati dionicom Podravke bez prava na isplatu dividende je zadnji trgovinski dan koji prethodi danu stjecanja tražbine za isplatu dividende (ex date). Tražbina za isplatu dividende dospijeva istekom 30. dana od dana stjecanja (payment date).

Glavna skupština trebala bi donijeti odluku i o davanju razrješnice članovima Uprave i Nadzornog odbora za 2016. godinu te imenovati revizora za poslovnu 2017. godinu, za što je predložena tvrtka KPMG Croatia.

You may also like

0 comments