Home Hrvatska Podolnjak: Odbor za Ustav uskoro o HOS-ovom spomeniku

Podolnjak: Odbor za Ustav uskoro o HOS-ovom spomeniku

by Agencije

 Predsjednik saborskog Odbora za Ustav Robert Podolnjak najavio je u četvrtak kako će taj odbor u utorak raspravljati o prijedlogu oporbe da se zaključkom pozove Vladu na uklanjanje sporne ploče iz Jasenovca, te postavljanje druge bez spornog ustaškog pozdrava “Za dom spremni”.

 Podolnjak je to najavio na sjednici Odbora, na kojoj se trebalo raspravljati samo o jednoj točki dnevnog reda – o Mostovom prijedlogu Zakona o lokalnim izborima. Ocijenio je kako bi za raspravu o spomenutom zahtjevu oporbe trebalo više vremena, pa stoga nije isti uvrstio u dnevni red današnje sjednice.

 Iako ih je takvo obrazloženje zadovoljilo, većina SDP-ovaca s izuzetkom Peđe Grbina napustila je dvoranu, s obzirom da na sjednicu nije došao SDSS-ov Milorad Pupovac, bez kojega parlamentarna većina nije imala kvorum.

 Iako je glasovanje odgođeno jer nije bilo kvoruma, Grbin je ipak iskoristio priliku da iznese svoje primjedbe na račun Mostova prijedloga kojim žele onemogućiti da se na lokalnim izborima kandidiraju osobe s pravomoćnim presudama za određena kaznena djela.

Related Posts