Podolnjak: Dogovorili smo se kako će profesor Lovrinović raditi fiskalne reforme

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao je u petak navečer, prije sastanka Nacionalnog vijeća, da će se na sastanku između Mosta, HDZ-a i SDP-a među ostalim raspravljati i o ponudi da bude kandidat za premijera.

Profesor Podolnjak je bio nešto rječitiji. „Ujutro smo imali razgovore koji se odnose na pojedina područje. Sljedećih ćemo dana nastaviti razgovore u područjima o kojima danas nismo. Danas smo govorili o poljoprivredi, moneti, lokalnoj upravi i fiskalnim pitanjima i to kroz četiri godine. O onom dijelu koji se odnosi na reforme i rad buduće vlade usuglasili smo se razgovarati kroz radne skupine. Drugi dio je onaj politički dio koji se odnosi na imena i sastav vlade te na konstituiranje Sabora“, rekao je Podolnjak.

Na pitanje o reformama profesor Podolnjak je rekao: „Danas smo došli do najmanjeg zajedničkog nazivnika. U potpunosti smo donijeli suglasje kako ćemo do kraja naredne godine imati strategije javne uprave i teritorijalne reforme.  U svakom slučaju idemo u fiskalno rasterećenje. Profesor Lovrinović će izraditi to područje za vladu, a to će parafirati ljudi iz sve tri koalicije. Za javnost će to biti poznato do početka sljedećeg tjedna.“

O Boži Petrovu kao premijeru. Na nacionalnom ćemo vijeću odlučiti hoće li Petrov biti premijer. Najbolje bi bilo za građane da sve odredimo do blagdana. S naše strane na sastanak navečer dolaze isti pregovarači kao danas.

You may also like

0 comments