Podnosi li Davor Ivo Stier danas ostavku?

Nakon što je objavljena informacija da je Davor Ivo Stier podnio pa povukao ostavku na sve pozicije, ministar vanjskih i europskih poslova te potpredsjednik Vlade za N1 televiziju je o spekulacijama da napušta Vladu poručio je da će izjave dati u ponedjeljak.

Naime, kako je pozivajući se na neslužbene informacije objavio u subotu Novi list, Davor Ivo Stier je prošloga ponedjeljka, dan nakon drugog kruga lokalnih izbora, prije nego što je otputovao u SAD, kuvertirao ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova, kao i na dužnost političkog tajnika HDZ-a. Razlog je bila Plenkovićeva nakana da HNS uvede u Vladu, što je bila kap koja je prelila čašu Stierova nezadovoljstva premijerovim političkim potezima.

On je napisao ostavku, ali je nije htio objaviti prije povratka iz New Yorka gdje je sudjelovao u raspravi Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o izvještaju predsjednika Haškog suda Carmela Agiusa. Navodno je Plenković u međuvremenu već donio odluku da Stiera na mjestu ministra zamijeni Marija Pejčinović Burić, državna tajnica u resoru vanjskih poslova.

No, kad se Stier u četvrtak vratio u Hrvatsku obavio je još jedan razgovor s Plenkovićem i potom povukao ostavku, a plan mu je inače bio da ubuduće bude samo saborski zastupnik parlamentarne većine.  Pitanje je ostalo visjeti u zraku – je li samo odgodio svoj odlazak?  O spekulacijama da napušta Vladu Stier bi se trebao očitovati danas. Plenković, međutim, ne očekuje njegovu ostavku, kazao je Večernjem listu izvor blizak premijeru, dodavši da mu Stierovo ponašanje nije dobro sjelo, a nije sigurno ni da ga je odgovarao od ostavke”

You may also like