Pokrenuta istraga zbog planiranja atentata na Đukanovića

Crnogorski tužitelji pokrenuli su istragu o planiranju ubojstva premijera Mila Đukanovića krajem 2007. koji su navodno naručili visoki srbijanski dužnosnici, prenose u srijedu podgorički mediji.

“Specijalno državno tužiteljstvo pokrenulo je izvide zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično djelo terorizam u pokušaju, na štetu crnogorskog premijera Mila Đukanovića”, rekao je specijalni tužitelj Milovoje Katnić podgoričkim Dnevnim novinama.

Informacija o pripremi atentata na Đukanovića dugo je skrivana, unatoč prijavi koju je prije nekoliko godina podnio bivši pripadnik Agencije za nacionalnu sigurnost (ANB). Nedavno izabrani Katnić je nakon gotovo osam godina počeo provjeravati tu prijavu u kojoj se tvrdi da je bivši ministar policije Andrija Jovićević tražio od tog agenta ANB-a da za tadašnje visokopozicionirane srpske političare organizira likvidaciju Đukanovića.

Agent ANB je, navode mediji, opisao tko je sve posredno i neposredno sudjelovao u planiranju atentata koji je trebao izveden eksplozivom i plaćen “basnoslovnim” iznosom novca. Jovićević dosad nije saslušan u državnom tužiteljstvu i ne nalazi se u Crnoj Gori.

You may also like