Počeo štrajk u Uljanik grupi

Radnici riječkoga Brodogradiilišta 3. maja i pulskoga Uljanika, odnosno cijele Uljanik Grupe, počeli su u srijedu ujutro u sedam sati opći štrajk jer im nisu isplaćene plaće za srpanj, a štrajkat će na svojim radnim mjestima do ispunjenja uvjeta, odnosno do isplate plaća za srpanj.
Riječ je o štrajku do ispunjenja zahtjeva, odnosno isplate plaće, u kojem sudjeluju radnici svih sedam društava Uljanik Grupe u Puli, kao i radnici brodogradilišta “3.maj” u Rijeci. Od štrajka su izuzeti zaštitari, vatrogasci i dežurne službe. Radnici, kako je dogovoreno, štrajkaju na radnim mjestima.

Zamjenik povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske u Brodogradilištu “3. maj” Veljko Todorović potvrdio je da je u srijedu ujutro u brodogradilištu organiziran rad neophodnih službi, tehničkih službi, vatrogasaca i drugih.

Štrajk u 3. maju, kao i u cijeloj Uljanik Grupi počeo je, podsjetili su iz sindikata, jer Uprava nije ispunila obećanje i nije uspjela osigurati novac za plaće za srpanj koje se u 3. maju isplaćuju do 15. mjesecu.

Sindikati su se u utorak u Puli sastali s Upravom Uljanika, u sklopu procesa mirenja koji je počeo prošloga tjedna, ali novac za plaće nije osiguran, dogovor nije postignut, pa su radnici počeli opći štrajk do ispunjenja uvjeta – isplate plaća za srpanj, Brodogradilištu “3. maj” u utorak je deblokiran račun koji im je bio blokiran od prošloga petka.

Radnici Uljanika u općem su štrajku jer nisu dobili plaću za srpannj. Traže odlazak Uprave, koja se javnosti obratila priopćenjem. ‘Uprava razumije nezadovoljstvo radnika i u kontinuiranom je kontaktu sa svim tijelima države te radi na rješenju ove situacije.

Kroz rješavanje plaće za srpanj intencija je riješiti i ukupno pitanje brodogradilišta u narednom razdoblju. Uprava je u stalnoj komunikaciji sa Štrajkaškim odborom i na raspolaganju je u svakom trenutku za neposredni sastanak i izmjenu svih najnovijih informacija koje očekuje’, navodi se u kratkom priopćenju Uprave Uljanika.

You may also like