Počela isporuka tesli proizvedenih u Kini

Nova tvornica
Proizvođač električnih vozila Tesla isporučio je svoj prvi automobil sastavljen u kineskoj tvornici Gigafactory 3, što je prvi takav pogon te kompanije izvan SAD-a, objavio je Tesla na Twitteru.

Prvih 15 vlasnika Modela 3s su zaposlenici kompanije, piše u tvitu.

Navodno je prvi vlasnik u Kini zaposlenik Tesline trgovine Xintiandi u Šangaju.

Na ceremoniji predstavljanja automobila čelnici tvrtke su najavili da će više zaposlenika dobiti automobile u idućim danima, dok će isporuke drugim potrošačima započeti u siječnju.

Kompanija trenutno u kineskoj tvornici proizvodi 1000 vozila tjedno, s procjenom godišnje proizvodnje do 150.000 automobila za najveće svjetsko tržište električnih vozila i automobila.

Tijekom sljedeće godine cilj kompanije je udvostručiti tjednu proizvodnju na oko 3000 vozila.

Izgradnja kineske tvornice Gigafactory 3 započela je u siječnju ove godine, a proizvodnja je počela u listopadu.

Prošlog tjedna je Teslin automobil proizveden u Kini uvršten na popis vozila koji ispunjavaju uvjete za 10-postotnu poreznu olakšicu prilikom kupovine u zemlji.

Za dovršetak tvornice Gigafactory Tesla je nedavno osigurao lokalne zajmove do 9 milijardi juana (1,29 milijardi dolara).

Teslin glavni izvršni direktor Elon Musk u studenom je najavio da će sljedeći Gigafactory biti izgrađen u Berlinu. Tvrtka također planira izgradnju inženjerskog i dizajnerskog centra u blizini nove berlinske zračne luke.

Prvi Gigafactory tvrtke započeo je s radom u Nevadi, a izgrađena je i tvornica koja izrađuje opremu za punjenje i opremu za napajanje u američkoj saveznoj državi New York.

You may also like

0 comments