Plinske boce u automobilima, uhićene dvije osobe

Dvije osobe su privedene pošto je proteklog vikenda u središtu Pariza pronađen automobil s nekoliko plinskih boca, ali bez detonatora, doznaje se od policijskih i izvora bliskih istrazi.

Privedeni su vlasnik automobila i njemu bliska osoba koji su locirani i uhićeni u utorak. Obojica su otprije poznata obavještajnim službama, rekao je policijski izvor. Dio francuskih medija je javio da je više osoba uhićeno.

Slučaj je u Francuskoj, gdje traje izvanredno stanje, shvaćen ozbiljno, gotovo dva mjeseca nakon napada u Nici u kojemu je život izgubilo 86 ljudi. Nastavlja se istraga koju je pokrenulo državno odvjetništvo za slučajeve terorizma zbog zločinačkog udruživanja radi počinjenja terorističkog napada.

Slučaj je u nedjelju upućen protuteroristički istražiteljima i obavještajnoj službi, nakon iskaza radnika u baru koji je primijetio plinsku bocu na sjedalu automobila kojemu su bila upaljena sva četiri pokazivača smjera i koji nije imao registracijske pločice, dodao je policijski izvor. Ta je boca bila prazna. No policajci su u prtljažniku pronašli još pet boca punih plina, dodao je izvor blizak istrazi. No istražitelji u automobilu nisu pronašli detonator.

Automobil je bio parkiran u maloj ulici u prijestolnici, nedaleko od gata Montebello, preko puta katedrale Notre Dame, navodi policijski izvor. Francuska je suočena s terorističkom prijetnjom visokog stupnja otkako su početkom 2015. zaredali džihadistički napadi za većinu kojih je odgovornost preuzela skupina Islamska država (IS) koja tako želi kazniti Francusku zbog njezina sudjelovanja u međunarodnoj koaliciji koja se protiv te skupine bori u Siriji i u Iraku.

You may also like

0 comments