Plin koji je platila Ukrajina dovoljan za četiri dana

Plin koji je Ukrajina platila bit će dovoljan za samo naredna četiri dana, odnosno do subote, 14. studenog, izjavio je direktor „Gazproma” Aleksej Miller, a prenosi „Vzgljad”.

Isto, prema njegovim riječima, Ukrajina je u usporedbi s početkom mjeseca zbog financijskog deficita „Naftogasa” smanjila količinu kupovine ruskog plina četiri puta, do 10 milijuna kubnih metara dnevno. Istovremeno, ova zemlja je smanjila i kupovinu iz europskog pravca. „Dakle, u ovom trenutku plina za koji je plaćeno ᾿Gazpromu᾿ dovoljno je za samo četiri dana, odnosno do subote, 14. studenog”, rekao je Miller.

U ponedjeljak je priopćeno da su rezerve u podzemnim skladištima plina u Ukrajini smanjene na 16.998 milijardi kubnih metara. Ruski „Gazprom” i ukrajinski „Naftogas” dogovorili su se da će Rusija početi isporučivati plin Ukrajini nakon što ova zemlja uplati novac na račun ruskog plinskog holdinga, priopćio je „Gazprom” 9. listopada. Ukrajinska strana je u listopadu poslala zahtjev za 2 milijarde kubnih metara plina.

You may also like