Plenković zadovoljan brojem potpisa

”Idemo na daljnje razgovore tijekom popodneva. Prema onome što sam rekao radimo na tri aspekta. Vodili su se razgovori na razini stručnjaka o programu rade. Idemo ozbiljno i sustavno prema paketnom dogovoru”, kazao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Naglasio je kako potpisi koje ima nisu dovedeni u pitanje. ”Sutrašnje konzultacije doživljavamo kao inicijalne. Predsjednica je sazvala prve konzultacije. Danas je Hrvatin bio kod Predsjednice i to je prvi korak i nakon toga ćemo vidjeti. To ne dovodi u pitanje broj potpisa koje imamo. Zadovoljan sam brojem potpisa, ali prije svega izbornom pobjedom”, kazao je. ”Bitno je da je smjer jako dobar”.

Plenković nije htio otkriti imena četiriju potpredsjednika buduće Vlade. ”Saznat ćete o potpredsjednicima kad dođe vrijeme”, rekao je. Kratko je prokomentirao slučaj švicarskog franka i banaka te špekulacije da Most nije za pregovore s bankama. ”Postoji tu i Ministarstvo financija i DORH i vlada koja vodi taj proces. Stav HDZ-a je jasan – zaštiti hrvatske interese”, kazao je prije nego je pozdravio novinare kazavši kako ide na drugi sastanak, rekao je N1.

You may also like

0 comments