Plenković za ARD: Ekstremizam ću potjerati iz HDZ-a

Ekstremizam ću protjerati iz HDZ-a, želimo biti otvoreni svim građanima”, kazao je Andrej Plenković u razgovoru za njemačku televiziju ARD.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao je kratki intervju za ARD 1, a najzanimljiviji je odgovor na pitanje o tome kako se misli nositi s desnim krilom u stranci. “HDZ je desnica, no moja je misija ojačati i politički centar. Jasan je to zadatak koji vrijedi za sve partnere naše stranke u cijeloj Europi. HDZ je stranka koja oduvijek želi predstavljati sve građane Hrvatske, no ekstremizam ću protjerati naše stranke. Hrvatski narod želi stranku koja se odgovorno postavlja prema nacionalnim interesima”, izjavio je Plenković, a prenosi N1.

Mišljenja je da ideološka pitanja više nisu dominantna u hrvatskom društvu, nazavo ih je čak i nevažnima. Hoće li Plenković ispuniti svoja obećanja ostaje vidjeti. Ne treba zaboraviti da je stranačka desnica doživjela uspjeh i osvojila najviše preferencijalnih glasova na parlamentarnim izborima. Tako će, između ostalog, u Sabor Zlatko Hasanbegović, Milijan Brkić i Bruna Esih.

You may also like

0 comments