Plenković traži hitan sastanak sa čelnicima INA-e

Zbrku oko oprečnih izjava ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića koji je danas najprije izjavio da slijedi zatvaranje Rafinerije Sisak, a nekoliko sati kasnije da do zatvaranja neće doći, komentirao je premijer Andrej Plenković.

Upitan hoće li doći do zatvaranja rafinerije Plenković je kazao: ”Ne, i mi smo također odmah reagirali. Ja sam razgovarao s predsjednikom Uprave INA-e i dogovorit ćemo najhitniji sastanak idući tjedan da razmotrimo situaciju”.

”Izrazio sam zabrinutost za položaj radnika u Rafineriji Sisak. Dogovorili smo da idući tjedan, nakon sjednice Vlade sutra i posjeta BiH, dogovorimo jedan hitan sastanak između Uprave Ine i relevantnih članova Vlade na kojem ćemo razmotriti odnose i strateške interese Hrvatske u ovoj našoj naftnoj kompaniji”, kazao je Plenković novinarima u Hrvatskom saboru.

Odgovarajući na upit o zabrinutosti radnika i proturiječnim izjavama ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića oko sudbine sisačke rafinerije, Plenković je poručio kako bi trebalo “malo smiriti loptu, konfuziju u medijskom prostoru”.

Komentirao je informaciju da se već na razini Vlade razgovara o transformaciji proizvodnih pogona rafinerije i o načinu zbrinjavanja radnika. ”Nemojte iskrivljavati informacije. Nije još ni bila sjednica Vlade, budite ozbiljni i odgovorni”, kazao je.

Predsjednik Sabora Božo Petrov u srijedu je komentirao gašenje rafinerije u Sisku, o čemu pričaju Mostovci, a novinari su mu postavili pitanju treba li se ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić izuzeti od odlučivanja o INA-i jer joj je suprug u Upravi te tvrtke.

“Ja bih se volio više upoznati s tim slučajem, ali ako mogu to ovako reći, nije prirodno da supružnik, ako je to slučaj… Ali opet ću se ograditi i reći da ne poznajem u potpunosti, tako da ne bih sad volio na bilo kakav način biti sudac, ali ukoliko je slučaj da je supružnik unutar uprave jedne od tvrtki onda bi se trebala izuzeti. Ali opet ću reći, molim vas imajte razumijevanja jer nisam u potpunosti upoznat sa slučajem”, odgovorio je Petrov.

You may also like

0 comments