Plenković spreman preuzeti HDZ?

Iako se očekivalo da će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u ponedjeljak na sjednici Predsjedništva stranke podnijeti ostavku na mjesto čelnika stranke, to se neće dogoditi

Kako piše večernji.hr, Karamarko je odgodio najavljenu sjednicu Predsjedništva! Sjednica je promijenila nekoliko termina za održavanje, najavljivana je prvo jutros u 10 sati pa u 18 sati, a na kraju je i posve odgođena. Novi terminbiti će sutra u 11 sati, izvijestili su iz HDZ-a. Samo nekoliko sati ranije očekivalo se da će Karamarko danas podnijeti ostavku.

Cijeli dan su HDZ-ovci, piše Jutarnji list, komentirali predsjednikove posljednje poteze te najavljivali Karamarkov odlazak s vrha stranke, a kad se pročulo da je sjednica odgođena HDZ-ovci su počeli razmišljati o drugim načinima na koje bi mogli smijeniti predsjednika. Jutarnji list neslužbeno doznaje da se već organizirala većina županijskih organizacija, koje također mogu pokrenuti predsjednikov opoziv.

Navodno su se, neslužbeno doznaje taj list, u stranačkim krugovima usuglasili i oko Karamarkovog nasljednika te bi to trebao biti europarlamentarac Andrej Plenković, koji je, kako su izvori rekli Jutarnjem, na to i pristao.

You may also like

0 comments