Plenković: Prgomet je najbolji HDZ-ov kandidartđ

Predsjednik HDZ-a i premijer, Andrej Plenković, nakon održanoga sastanka Nacionalnog odbora i Predsjedništva stranke, obratio se medijima.

“Imali smo vrlo kvalitetnu raspravu uoči predstojećih izbora, utvrdili smo sve kandidate za župane, gradonačelnike, dogovorili temelje”, rekao je Plenković, dodavši da HDZ u izbore ide vrlo ambiciozno, svjestan svoje političke popularnosti u ovom trenutku, kao i rejtinga.

“Izabrali smo niz kandidata, želimo napraviti iskorak u urbanim sredinama, pritom politiku koju vodimo u državi projiciramo i na lokalnoj razini. Kandidatkinje i kandidati su pripravni i uvjeren sam da će rezultat HDZ-a biti pobjednički, očekujem da broj župana bude veći nego dosad”, kazao je Plenković, dodavši da u HDZ-u vlada tradicionalno pobjednički mentalitet.

Od novih imena istaknuo je kandidata za gradonačelnika Zagreba, Dragu Prgometa, kandidatkinju za gradonačelnicu Osijeka, Ivanu Šojat, Hrvoja Špicera, kandidata za gradonačelnika Slavonskoga Broda, Igora Androvića, kandidata za Virovitičko-podravsku županiju, Kristijana Staničića, kandidata za gradonačelnika Rijeke, Matu Frankovića, kandidata za gradonačelnika Dubrovnika, Branka Dukića za gradonačelnika Zadra, Majdu Burić, kandidatkinju za županicu Primorsko-goranske županije. Istaknuo je i potporu ministra obrane Damira Krstičevića i glavnoga tajnika stranke, Gordana Jandrokovića, kao i potporu svih članova Vlade, zastupnika u Saboru i vodstvu stranke. “Idemo osvježeni i s dobrim i kvalitetnim miksom iskustva i mladosti”, kazao je Plenković.

Predsjednik HDZ-a istaknuo je da je županijskim odborima prepušten dogovor oko lista, ali da je dogovoreno načelno pravilo da kandidati za gradonačelnike i župane budu prvi na listama. “Ukoliko postoje argumentirani razlozi da to bude drugačije i da na prvim mjestima na listama budu drugi kandidati, dogovorit ćemo se”, rekao je Plenković, istaknuvši da su Požega i Čakovec dvije sredine gdje se na lokalnoj razini nije donijela odluka o kandidatima.

“Kampanja će biti kratka, za lokalne izbore ne treba biti duga, ne duža od dvanaestak, trinaest dana maksimalno. Kandidati su bliski ljudima, poznati i vrijeme pred nama je sasvim dovoljno da predstave projekte i vizije”, ponovio je Plenković. “Globalna politika i imidž je neupitan i to je sasvim dovoljno”, dodao je.

Kad je u pitanju kandidatura Brune Esih u Zagrebu i činjenica da bi ona mogla uzeti dio glasova HDZ-ovih birača, Plenković je rekao da o tome službeno još ništa nije čuo. “Meni je bitno i važno da je HDZ u Zagrebu prije šest mjeseci ostvario najbolji rezultat u povijesti. HDZ u Zagrebu da ponovi postotke koje smo imali prije šest mjeseci, dobiva više od 30 posto”, rekao je Plenković.

“HDZ je najjača stranka i s Prgometom imamo pravu platformu, koju i inače zastupam, a to je da smo stranka desnoga centra, a on će znati kvalitetno artikulirati i platformu stranke, osobnim kvalitetama, političkom i profesionalnom karijerom bit će prava dodana vrijednost. Mislim da će njegov rezultat biti bolji i to se radikalno mijenja. HDZ je ozbiljna stranka”, rekao je Plenković.

Upitan je li dio HDZ-ovih članova zamjerio Prgometu što je u godinu dana promijenio tri stranke, Plenković je rekao da on ne bi rekao da je Prgomet nešto puno mijenjao. “Ne znam tko je zamjerio. Ono što znam, da je na Gradskom odboru HDZ-a dobio apsolutnu i bezrezervnu podršku svih kandidata. O tome da netko tko po kuloarima bilo što komentira, na meni nije da dajem komentare. Stranka stoji iza svojih ljudi i Drago Prgomet je najbolji kandidat kojega HDZ ima”, rekao je Plenković.

You may also like

0 comments