Plenković otvoreno protiv Mostovog amandmana o plaćama

Upitan da komentira Mostov amandman o plaćima dužnosnika, premijer Plenković rekao je u petak da je on ‘protiv demagogije i populizma’.

‘Ja ću bit jasan i čvrst, ja sam protiv demagogije i populizma’, rekao je premijer.  ‘Mislim da je prirodno ako neke stranke žele podnijeti amandman, na to imaju pravo. Ja sam protiv tog amandmana’, rekao je Plenković.

I Zdravko Marić je, podsjetimo, u četvrtak kazao da Most ima pravo na amandman, ali da je porezna reforma preozbiljan, presutračn posao da bi se na nju gledalo kroz “populističke principe”.

Kaže da je porezna reforma preozbiljan i veliki zahvat, stručni posao, da bi ga promatrao u nekakvim “populističkim i demagoškim principima”. Rekao je da je moguće da će Most podnijeti još neke amandamne, ali što se tiče cjelokupnog paketa – “to je to”.

Božo Petrov, podsjetimo, izjavio je u četvrtak kako su se partneri u Vladi usuglasili kako će se poreznom reformom cijena električne energije smanjiti, cijene proizvoda koji su bili po povlaštenoj stopi poput kruha, mlijeka i lijekova ostat će na povlaštenoj stopi od pet posto, ista razina PDV-a ostaje za hotele i iznajmljivače no PDV će se dići kafićima i restoranima na 25 posto. Kazao je tad i da očekuje kako zbog rasterećenja dohotka mogu ići i dužnosničke plaće gore, ali je najavio da će na to uložiti amandman.

“Mi ćemo uložiti amandman i nadam se da će nas svi dužnosnici u tome podržati”, poručio je. Upitan je li se oko toga Most usuglasio s HDZ-om Petrov je rekao da su oni rekli kako će razmisliti i vidjeti. “Ako budu prihvatili nama će biti drago, ali u ovom trenutku ja ne pozivam samo HDZ nego sve zastupnike u Hrvatskom saboru da kad se amandman uloži da ga podrže”, pozvao je Petrov, prenosi N1.

You may also like

0 comments