Plenković o ustavnim rokovima za sastavljanje vlade i arbitraži INA-MOL

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao je intervju za RTL u središnjici HDZ-a za vrijeme sastanka Mostovog i HDZovog pregovaračkog tima.

”Naši suradnici, Jandroković i ostali u pregovaračkom timu, razgovaraju s Petrovom i drugim kolegama. Cilj mi je postaviti temelje za oformljavanje nove vlade.

Ovo su razgovori o tome kakav je novi HDZ kojeg mijenjam i koji je pobjednik izbora. S Mostom imamo puno respekta i želimo da, ako je to moguće, dogovorimo suradnju s njima i drugim partnerima. Razgovaramo o ovih sedam točaka i tražimo pojašnjenje”, kazao je Plenković za RTL.

”Ja bih 20 dana iskoristio da sve što je pred nama riješimo na vrijeme i ne vidim nikakvu dramu da to mora biti sutra”, kazao je Plenković, a donosi Hrvatska danas.

Plenković je otkrio i da je bilo kontakata s HNS-om, ali bez razgovora o koaliciji. On je otvoren i za razgovore s manjincima, ali nije htio govoriti o tome što bi bilo kad bi netko od potencijalnih partnera tražio nešto u pregovorima.

o INI Plenković kaže da će se nastaviti arbitražni postupci, te da će se i razgovarati s partnerima, MOL-om, a cilj je očuvanje te strateške tvrtke.

You may also like

0 comments