Plenković: Idemo po pobjedu, ne razmišljamo o velikoj koaliciji

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Sinju je komentirao nagađanja da bi se nakon izbora mogla formirati velika koalicija HDZ-a i SDP-a.

Ta velika koalicija nije na dnevnom redu. HDZ ide na pobjedu na ovim izborima, mislim da imamo jedan izuzetno dobar uzlazni trend, imamo kvalitetan program i kvalitetne ljude. Idemo prvo po povjerenje birača i nakon toga ćemo postizborne koalicije raditi na temelju programskih i svjetonazorskih podudarnosti, rekao je Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je da još nije dogovoreno televizijsko sučeljavanje s predsjednikom SDP-a i čelnikom Narodne koalicije Zoranom Milanovićem, naglasivši kako jedva čeka javni ogled sa svojim političkim suparnikom.

Spreman sam i jedva čekam javni ogled sa svojim političkim suparnikom. Izuzetno sam zadovoljan trenutnim rejtingom HDZ-a, koji je u uzlaznoj putanji, a očekujem da će do izbora biti još veći. Ipak sam ja na čelu HDZ-a nepunih mjesec dana, a Milanović je na čelu SDP-a već deset godina, rekao je Plenković.

Mislim da je mojim dolaskom HDZ dobio jednu novu svježinu, elan, energiju… Svi se kolege dobro osjećaju, spremni za kampanju za pobjedu i siguran sam da će sljedeće ankete koje budu izlazile biti još bolje za HDZ, dodao je Plenković, a prenio HRT.

Plenković je ponovio da je spreman na televizijsko sučeljavanje s Milanovićem i da će to učiniti i prije formalnog početka kampanje. Predsjednik HDZ-a nije htio komentirati nedolazak šefa SDP-a Zorana Milanovića u Sinj, već je kratko rekao kako on ima svoj put, pristup kampanji i bitnim hrvatskim događajima. Bili smo u Kninu, najveće izaslanstvo HDZ-a, danas smo na Sinjskoj alci, ne izbjegavamo susrete s hrvatskim narodom, naglasio je Plenković.

You may also like

0 comments