Plenković demantirao nabavku francuske opreme

Izbor zrakoplova

Premijer Andrej Plenković u poslijepodnevnim satima boravi u Gospiću na radnom sastanku s lokalnom organizacijom HDZ-a kao i s kandidatima za drugi krug na lokalnim izborima. Premijer Andrej Plenković pozdravio je članove stranke i rekao da su došli dati podršku kandidatima. “Darko Milinović je prošlost i HDZ-a i Ličko-senjske županije”, rekao je Ernest Petry, kandidat za župana.

O izboru borbenih zrakoplova je rekao: “Danas je bilo Vijeće za obranu, postoji priopćenje i o tome ne bih više. Sve smo raspravili danas i poslali priopćenje. S razlogom nema u priopćenju je li donesena odluka.” Na ponovno pitanje nije htio odgovoriti je li donesena odluka.

Komentirajući izjavu predsjednika države da nije šef oporbe, rekao je: “Milanović je obišao više SDP-ovih džepova nego što sam ja bio na terenu. Pitajte njega je li išao slučajno ili je išao pomagati. Citirajte i pustite njegove sve uvrede pa onda napravite uvid u ono što se zbivalo proteklih godinu dana.”

O izborima u Zagrebu rekao je: “Bit će drugi krug.”

Na ponovno pitanje je li izabran francuski Rafale: “Ne znam čiji su to navodi. To su tlapnje koje su bile u eteru, netko od oporbenjaka je to govorio kad je za Hrvatsku na EU Vijeću u srpnju osigurano 24,2 milijarde eura… Pitajte tu ekipu misle li to i danas.”

O smjeni Dijane Zadravec rekao je: “Odlukama o funkcioniranju bolnice bavi se v.d. ravnatelja, ostalo nije tema ni za mene niti je zanimljivo. Ministar je dao jasnu izjavu da se sve istraži.”

Komentirajući današnji sastanak Vijeća obrane, na kojem je sudjelovao s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem, rekao je da se razgovaralo samo o nabavci borbenih aviona.

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u četvrtak kako bi volio da Vlada što prije donese odluku o nabavi borbenih aviona, a sastanak Vijeća za obranu, na kojem su bili i premijer i predsjednik Hrvatskog sabora, prošao je profesionalno i svi su se jako dobro razumjeli.

You may also like

0 comments