Petrov: Mogućnost novih izbora uvijek je realna

Nakon sjednice Nacionalnog vijeća Mosta Božo Petrov, na pitanje novinara postoji li mogućnost novih izbora, rekao je kako je ta mogućnost uvijek otvorena ako ne dođe do dogovora među partnerima. NO, volio bih vjerovati da nismo trošili vrijeme bezveze.

O stavu Mosta o smanjenju broja ministarstava nije želio govoriti dok ne vidi kompletan paket koji nudi HDZ. Ono što smo iznijeli kad smo započeli pregovore jest da se zalažemo za ministarstvo unutarnjih poslova, pravosuđe i upravu, zaštitu okoliša, gospodarstvo i poljoprivredu i na tome ćemo inzistirati, rekao je Petrov.

Imena koja ćemo predložiti i mi i oni, morat će se argumentirano obrazložiti tako da ćemo nakon toga moći reći – ta je osoba stručna. Od samoga početka smo se zalagali za racionalizaciju, svakako smo za smanjivanje broja agencija, nihovo pripajanje ili ukidanje. No sve to treba raditi na temelju analiza. Neke su analize su već prije godinu dana izišle – pitanje je zašto se nisu koristile. Potrebna je samo politička volja, ustvrdio je Petrov. Na pitanje nameće li HDZ Mostu svoje ideje, Petrov je rekao kako su i Domoljubna koalicija i koalicija Hrvatska raste pet tjedana slušale njihove prijedloge pa ne vidi razloga zašto sad ne bi bili otvoreni za prijedloge na kojima je HDZ duže vremena radio. Pošteno je saslušati i drugu stranu, istaknuo je Petrov.

Uoči sjednice Nacionalnog vijeća Mosta, Petrov je rekao kako su već ranije najavili da neće odustati od zahtjeva da preuzmu MUP. Njihov glasnogovornik Nikola Grmoja taj zahtjev obrazlaže potrebom učinkovite borbe protiv kriminala i korupcije. Ponovio je kako će u vladi biti ponajprije stručni ljudi i da nije riječ o podijeli plijena te da će Tihomir Orešković imati posljednju riječ u izboru suradnika i bit će suodgovoran uz Most i Domoljubnu koaliciju.

Odgovarajući na pitanje novinara, rekao je kako u stranci još nisu razgovarali o ćirilici u Vukovaru iako mu je poznat stav pojednih zastupnika. Istaknuo je kako nisu upoznati s modelom vlade koji predlaže HDZ. Iznijet će nam ga na današnjem sastanku u 14.30 sati. Mi smo mislili ostaviti dosadašnji model kako bi se ubrzale stvari. Ministarstvo unutarnjih poslova i još neka su nam bitna kako bi funkcionirala država, no ono na čemu ćemo inzistirati su stručni ljudi, istaknuo je Petrov.

You may also like