Petrov: Izjave o preslagivanju vlade dovest će Hrvatsku u sudbinu INA-e

Potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov nazavao je u utorak izjavu Milana Bandića o ‘preslagivanju’ u Vladi pokušajem destabilizacije Vlade, smatra i kako se “puno toga vrti oko Ine” te je poručio kako Most neće dopustiti rasprodaju nacionalnih interesa.

Petrov je rekao kako čestita “svima onima koji imaju želuca ići u preslagivanje vlasti s ljudima koji su zbog sumnji na kriminalna djela završili već nekoliko puta u pritvoru”. “Po meni su ovo čisti pokušaji destabilizacije Vlade i to baš u trenutku kada Vlada treba iznijeti akcijski plan reformi po kojima će na kraju ove godine imati više promjena nego što ih je imala bivša Vlada u prvoj godini mandata. Zanima me kojim interesnim grupacijama ne odgovaraju promjene? Kome ne odgovara red i normalni pravosudni aparat? I to se sve događa baš u trenutku kada se želi uvesti red i žele napraviti promjene”, rekao je Petrov novinarima ispred Vlade.

Mišljenja je, kaže i kako se puno toga vrti i oko Ine. “Zbog samih događaja prošlog tjedna mislim da je jasno kojim interesnim grupacijama ne odgovara red i normalni aparat. Mi nismo kočničari, ali ćemo definitivno zakočiti bilo kakvu rasprodaju nacionalnih interesa zato što ne želimo napraviti izdaju Republike Hrvatske, a ja čestitam svima onima koji imaju želuca ići u preslagivanje vlasti s ljudima koji su zbog sumnji na kriminalna djela završili već nekoliko puta u pritvoru”, poručio je Petrov.

Kazao je i kako zna da postoje interesne grupacije koje se nalaze iza političkog sustava i koje u određenim trenucima žele napraviti utjecaj da bi se određene stvari sačuvale i da bi se napravilo isto stanje koje je bilo zadnjih 20 godina. “Mi smo tu za promjene i mi ćemo gurati promjene, a ono što mene interesira je tko će zakočiti promjene, tko će biti glavni i odgovoran, zbog čega Hrvatska, kada se svi ekonomski stručnjaci slažu da će, ukoliko se dogodi na bilo kakav način preslagivanje vlasti i bilo kakva destabilizacija, ekonomski rejting Hrvatske po agencijama pasti i da ćemo završiti u scenariju Grčke”, rekao je Petrov zapitavši se tko će za to preuzeti odgovornost i kome je u interesu više njegov osobni interes nego interes Hrvatske.

You may also like