Petrov bi mogao biti prvi podpredsjednik vlade

Informacije iz medija o tome da se Boži Petrovu ne sviđa ideja da bude tek jedan od četiri potpredsjednika, Andrej Plenković nije čuo, ali ne vidi problem da Petrovu da mjesto prvog potpredsjednika.

Plenković kaže da se danas na Pantovčaku održavaju “prve, inicijalne konzultacije”, da ne dolazi na njih s potpisima, već se samo konzultirati. Kaže, također, da nije čuo informaciju da bi Vlada s četiri potpredsjednika bila problem za Most ili za Božu Petrova, kako doznaju neki mediji. “Imate Zakon o Vladi, predsjednik Vlade može imenovati jednu osobu za prvog potpredsjednika, tu nema nikakvih problema”, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje o Petrovu.

“Pregovori s manjinama će trajati svaki dan, kao i s Mostom. Do 16. listopada želimo biti spremni za prvu sjednicu Sabora, i da imamo novi sastav Vlade”, kazao je kratko predsjednik HDZ-a za N1.

Predstavnici manjina, podsjetimo, danas pregovaraju s predstavnicima HDZ-a. Sastanci se održavaju od 9 do 12 sati, ali ne u središnjici HDZ-a, kao dosad već na lokaciji koju ne žele otkriti javnosti kako bi neometano razgovarali.”To što se ne nalaze u središnjici HDZ-a nije tako neobično, i prošli tjedan su se nalazili na tajnim lokacijama, a dolazili su samo četvrtkom kada se razgovaralo o temeljnom sporazumu. Sada se vode osjetljivi razgovori o pojedinačnim zahtjevima, jer se manjine žele osigurati da će se ostvariti njihovi uvjeti”, kaže Zavišić ispred HDZ-a.

You may also like

0 comments