Petrokemija počinje proces povlačenja s burze

Zeleno svjetlo

Petrokemija je u utorak izvijestila da je na sjednicama uprave i nadzornog odbora prihvaćen prijedlog o povlačenju dionica te tvrtke sa Zagrebačke burze, a konačnu odluku trebali bi donijeti dioničari na glavnoj skupštini
“Petrokemija, d.d. sukladno članku 133. Pravila Zagrebačke burze objavljuje da su 10. siječnja 2022. godine održane sjednice Uprave i Nadzornog odbora Društva na kojima je donesen prijedlog odluke Glavnoj skupštini o povlačenju dionica s uvrštenja na uređenom tržištu i prijedlog odluke Glavnoj skupštini o davanju ovlasti Upravi za stjecanje vlastitih dionica”, navodi se u kratkoj objavi kutinskog proizvođača mineralnih gnojiva na ZSE.

Većinski vlasnik Petrokemije je tvrtka Terra mineralna gnojiva, čiji su osnivači Ina i Prvo plinarsko društvo (PPD), koji su putem te tvrtke 2018. godine sudjelovali u dokapitalizaciji Petrokemije i tako postali njeni većinski vlasnici s udjelom od 54,52 posto.

Veće vlasničke udjele u Petrokemiji imaju i Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) od 17,9 posto, Fond za financiranje razgradnje Nuklearne elektrane Krško 12,73 posto, Janaf 9,09 posto, itd.

Petrokemija je početkom srpnja prošle godine putem Zagrebačke burze objavila da je uprava odobrila dubinsko snimanje kompanije “s ciljem pronalaska strateškog partnera većinskog vlasnika, odnosno potencijalnog ulagatelja u društvo Terra mineralna gnojiva”.

You may also like