Petrina: Tolika mržnja prema HRID-i ne postoji nigdje

Zastupnik s liste MOST-a nezavisnih lista Stipe Petrina komentirao je mogućnost da je zaista postignut dogovor između HDZ-a i MOST-a prema kojemu će Božo Petrov biti premijer, a Tomislav Karamarko potpredsjednik vlade za unutarnju politiku.

“Super! To nije ništa drukčije od onog što sam rekao prije osam mjeseci!”, kazao je Petrina, upitan da komentira informacije o tome. Što je govorio, upitan je u Novom Danu. “Da je Božo Petrov projekt HDZ-a”, posjetio je. U intervjuu za N1 također je upitan i za koga će glasati u četvrtak. “Vidjeti ću. Kako stvari stoje, mislim da neću za nikog”, odgovorio je. Mediji javljaju, naime, da su odgovori na MOST-ove prijedloge reformi tek puka formalnost te da je odluka već donesena – u korist HDZ-a. “Ja to ne znam i ne mogu o tome decidirano govoriti. Ja sam javno rekao Petrovu da imam dojam da je više od pola zastupnika MOST-a ‘bezecirano’ od strane HDZ-a”, komentirao je Petrina, a upitan je li i njemu dan ultimatum da do četvrtka odluči za stranu, odgovara:

“Na ultimatume nikad nisam pristajao, a ako mi je MOST stavio ultimatum pred mene, kao i pred gospođe iz HRID-a, onda neka mi kažu zašto nam je uskratio pravo glasa u subotu”, kaže Petrina, dodajući da su poruke koje se odašilju sa tih “fantomskih nacionalnih vijeća – jasne”.

Podsjetimo, u subotu je na Nacionalnom vijeću MOST-a došlo do razmirica između zastupnika, jer Božo Petrov nije htio otkriti zašto je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izdvojila Petrova na Pantovčaku i nakratko se sastala s njim u četiri oka. Zastupnici, koji su ostali pred vratima, a među kojima je bio i Petrina, zatražili su objašnjenje koje Petrov nije dao, kao ni odgovor na pitanje po čemu se razlikuje to što Petrov “nije mogao odbiti” predsjednicu od činjenice da se izbačeni Drago Prgomet sastao s premijerom.

Petrina je upitan zašto za ovaj nepristojan čin predsjednice nije prigovorio na licu mjesta – na Pantovčaku. “Pravila igre kroji domaćin. Nije moje da dijelim lekcije predsjednici, ali je moje da o tome obavijestim javnost”, odgovara Petrina. Upitan je zatim vjeruje li da se pojedini zastupnici plaćaju kako bi se priklonili jednom ili drugom taboru. “Ne da vjerujem, nego znam sigurno. Jedan dobar dio ljudi iz MOST-a mi se obraća, bez da ih ja išta pitam, i govori mi kako neće ni u snu dati pristanak jednoj političkoj opciji. U subotu smo vidjeli da su sasvim drugačije okrenuti i nikad nisam vidio toliku količinu mržnje kao prema tim gospođama iz HRID-a. Solidarizirao sam se s njima zato što sam legalist, džentlmen i gospodin”, kazao je Petrina.

Na pitanje što Božo Petrov zapravo želi, Petrina kaže da ne zna, ali da mu se čini da je izborni rezultat od 19 zasupnika nadrastao ono čemu se Petrov nadao: “Zapravo je dobio teret koji ga jako pritišće”.

You may also like