Petir: Krešo Beljak je radio i gore stvari nego li je provaljivanje u automobile

Europarlamentarka i članica HSS-a Marijana Petir, bila je gošća u emisiji Nedjeljom u dva.

Objasnila je trenutačnu situaciju u HSS-u i svoj status u stranci nakon što ju je, kao i još stotinjak članova, suspendirao predsjednik Krešo Beljak. Imaju pravo moliti pred bolnicama! Smeta li meni gay parada? ”Ja sam kao i stotinjak drugih kolega suspendirana iz HSS-a. Riječ je o najvišim dužnostima, a svi smo i delegati na Glavnoj skupštini. Ovog trenutka ja sam udaljena iz stranke”, kazala je Petir.

”Protiv deset od nas 107 pokrenut je postupak o političkoj odgovornosti. Političkom odlukom je odlučeno da se ide u postupak isključenja”, rekao je.

Objasnila je i svoju usporedbu Kreše Beljaka i Josipa Broza Tita. ”To sam možda i preblago opisala. Danas smo doznali da je osobno krenuo obilaziti delegate gdje ih pita: “Jeste li za mene ili protiv mene?”, otkrila je Petir.

Pojasnila je i optužbe prema kojima nije sudjelovala u kampanji. ”Njima je kampanja počela u drugoj polovici kolovoza, dotad su Beljak i Milanović bili na godišnjem, bili su uvjereni u pobjedu na izborima. Ja sam napravila što se od mene tražilo. Skupova nije bilo do pred kraj kolovoza”, kazala je.

Svoju kandidaturu za predsjednicu HSS-a objašnjava željom da spasi stranku od propasti. Osim toga dala je naslutiti da je Beljak imao i većih problema sa zakonom od provaljivanja u automobile. ‘Nije samo provaljivao u automobile. Ima još i nešto gore. Mislim da on stranku ne vodi u dobrom smjeru, stranci je nanio veliku štetu. Nisam znala da je bila riječ o provali u čitav niz automobila. Nama je to prezentirano kao neki grijeh iz mlađih dana, ali 28 godina i nije baš tako mlada dob”, kazala je ona.

Za buduću vladu je kazala kako očekuje da će biti stabilna te da je Plenković osoba dijaloga. Naglasila je kako je on uzburkanu političku scenu uspio pomiriti. Osim toga demantirala je da podržava Viktora Orbana. ”S Orbanom sam razgovarala o problemima kršćana u dijelovima svijeta gdje ih se ubija i siluje. Podizanje ograda za mene je neprihvatljivo, i ja taj dio Orbanove politike ne podržavam”, kazala je.

Komentirala je i inicijativu ’40 dana za život’ kazavši kako ne misli da molitva ikome može škoditi. ”Vidjela sam svjedočanstva žena koje su rekle da su im molitelji dali podršku. Zanimljivo je da su od njih dobile riječ podrške.To je prekrasna stvar”, rekla je Petir.

”Vi ne možete ljudima zabraniti da mole, to je jako nedemokratski. Vi želite da se muslimani ne mogu klanjati na javnim mjestima? Svatko se može moliti bilo gdje”, rekla je.

You may also like

0 comments