Peruško zadovoljan razvojem situacije u Agrokoru

Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško izjavio je u četvrtak da su Agrokorovi rezultati dobri i da je vrlo zadovoljan radom izvanredne uprave.
Na pitanje novinara kakvi su rezultati kompanije i kakva joj je budućnost, odgovorio je da su rezultati dobri. “Ostvarujemo budžet, sve ide po planu, tako da smo jako, jako zadovoljni”, rekao je Peruško, koji sudjeluje na tradicionalnom savjetovanju hrvatskih ekonomista u Opatiji.

Dodao je da je s dosadašnjim rezultatima rada izvanredne uprave jako zadovoljan te da vjeruje u budućnost Agrokora. Peruško nije htio komentirati ocjene bivšeg vlasnika Agrokora ivice Todorića prema kojima kompaniju vodi u propast, kao ni odgovoriti na pitanje treba li se bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić vratiti u politiku. To nisu pitanja kojima se izvanredna uprava bavi, rekao je.

Dalić: Dobro dizajniran i profesionalno vođen proces

Martinu Dalić novinari su pitali što je po njezinom mišljenju bilo ključno za uspjeh nagodbe u Agrokoru, a ona je odgovorila kako je postupak izvanredne uprave pokazao da je dobro dizajniran i profesionalno vođen proces donio ekonomiji i društvu velike koristi. “Radna mjesta su očuvana, očuvana je vrijednost za vjerovnike i perspektiva značajnog dijela hrvatske prerađivačke industrije”, rekla je Dalić.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u četvrtak kako će od Ivice Todorića, koji je jučer izručen Hrvatskoj, biti zanimljivo čuti o čemu je oko Agrokora razgovarao s premijerom i ministrima te tko mu je pomagao u stvaranju poslovnog carstva, ističući da tamo gdje je Todorić završio u Agrokoru, nastavili su “ortaci iz grupe Borg”.

“Ono što je neizbježno je da tamo gdje je završio Todorić, nastavili su ortaci iz grupe Borg. Todorića se tereti za izvlačenje novaca, koji je postao obrazac ponašanja i grupe Borg nakon što je preuzela kontrolu za Agrokor. Ove dvije situacije, odnosno ova dva cilja imaju kompletnu istu posljedicu jer je novac izvučen iz Agrokora i u jednom i u drugom slučaju”, rekao je Bernardić na konferenciji za novinare u Puli.

Od procesa protiv Todorića, za koji vjeruje da će dugo trajati, ne očekuje “ništa senzacionalno”, jer svi pravosudni procesi u Hrvatskoj izgledaju slično, dugo traju bez adekvatnih posljedica za počinitelja. “Ono što je jasno jest činjenica da ono za što je optužen Todorić, za to treba odgovarati i grupa Borg”, poručio je Bernardić.

Dodao je da, svaki put kada vladajući poruče da institucije pravne države moraju raditi svoj posao, “jedan autobus mladih i obrazovanih ljudi napuštaju Hrvatsku”.

You may also like

0 comments