Home Europska unija Paul Nuttal postao novi čelnik UKIP-a

Paul Nuttal postao novi čelnik UKIP-a

by Energypress.net

Britanska protueuropska stranka UKIP izabrala je Paula Nuttalla za novog čelnika stranke koji će tako zamijeniti gorljivog zagovornika Brexita Nigela Faragea, javljaju agencije.

Nuttall, bivši zamjenik predsjednika stranke i zastupnik u Europskom parlamentu od 2009., obećao je da će ujediniti stranku koju su ugrozila unutarnja trvenja, a od kada je Farage najavio povlačenje zabilježen je i dramatičan pad glede financijske potpore stranci. “Izgradit ću tim sastavljen od talentiranih ljudi iz svih stranačkih frakcija”, kazao je 30-godišnji Nuttall. Također je poručio da će njegova uloga biti da se pobrine da britanska vlada ne ustukne pred provedbom procesa razdruživanja s Europskom unijom.

Napetosti u UKIP-u su izbile na površinu nakon što je netom izabrana čelnica stranke Diane James odstupila u listopadu nakon samo 18 dana na dužnosti, a potom je izbio pravi obračun među UKIP-ovim zastupnicima u Europskom parlamentu koji je Stevena Woolfa spremio u bolnicu.

U svom oproštajnom govoru Farage je kazao da će do kraja, tj. do 2020., odraditi zastupnički mandat u EP-u te nastaviti sa svojom Brexit kampanjom. Također je kazao da je europski projekt “fatalno oslabljen”, predviđajući jačanje euroskeptičnih tendencija u Austriji, Francuskoj, Italiji i Nizozemskoj. Godina 2016., istaknuo je Farage, bila je godina “velike političke revolucije”.

Related Posts