Panenić primio kinesku delegaciju

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić razgovarao je u ponedjeljak u Banskim dvorima s predstavnicima kineske delegacije, a riječ je o jednoj od delegacija koje obilaze 16 država srednje i istočne Europe kako bi pripremali i dogovarali buduću suradnju u formatu “Kina+16”, priopćeno je iz Vlade.

Predstavnici kineske delegacije izrazili su kineski interes i želju da ovaj put na sastanak na vrhu “Kina+16”, koji će se održati u Rigi u listopadu ili studenome, dođe hrvatski predsjednik Vlade, navodi se u priopćenju.

Kako se ističe, suradnja u formatu “Kina+16” sve više dobiva na značaju te izaziva sve veći interes država srednje i istočne Europe. “Hrvatska Vlada zainteresirana je za daljnje produbljivanje i intenziviranje suradnje s NR Kinom i to kroz bilateralne odnose, odnose EU – Kina kao i odnose unutar ‘Kina+16’. Na sastanku je bilo riječi i o potencijalnim projektima gdje kineska strana ima interes za sudjelovanjem, pogotovo u sektorima infrastrukture, energetike, turizma i industrije”, naglašava se u priopćenju.

Uz ministar gospodarstva, sastanku u Banskim dvorima bio je nazočan i zamjenik predstojnika Ureda predsjednika Vlade Tomislav Pokaz, a u sklopu kineske delegacije su bile i veleposlanica Huo Yuzhen, posebna izaslanica Ministarstva vanjskih poslova NR Kine za suradnju u skupini “Kina+16”, te veleposlanica NR Kine u Hrvatskoj Deng Ying.

You may also like