Panenić: Pitam se što će biti s rafinerijom u Rijeci

Današnji 24sata donosi izjavu tehničkog ministra gospodarstva Tomislava Panenića u kojoj aludira na jačanje utjecaja MOL-a u regiji.

U dokumentima su već definirali zatvaranje rafinerije u Sisku. Navedeno je da će zato modernizirati rafineriju u Rijeci, ali se bojim da je to samo izlika za zatvaranje Siska. Nakon Siska pitam se što će biti s rafinerijom u Rijeci. Ona nije ekonomski interes MOL-a s obzirom na to da imaju svoje modernizirane rafinerije u Mađarskoj i Slovačkoj. Kad se zatvori i rafinerija u Bosanskom Brodu, oni će biti apsolutni gospodari. Žao mi je što se u hrvatskoj politici to ne vidi, pozivam sve stranke da osude takvo ponašanje – kaže Panenić.

HDZ šuti o o potezu MOL-a, iako je ranije Plenković najavio da neće dopustiti gašenje rafinerije Sisak. U Sisku radi oko 650, u Rijeci oko 600 ljudi. MOL obećava da će uložiti 150 milijuna eura u Sisak i sačuvati radna mjesta. Žele graditi postrojenje za biogorivo i logistički centar.

– Da toliko ulože u rafineriju, već bi bila modernizirana. Vjerujem da će kad zatvore Sisak, pretvoriti ga u logistički centar, a preradu ugasiti. Mi to nećemo dopustiti. Zaustavljamo sljedeći vlak – kaže Predrag Sekulić iz sisačkog sindikata Nova solidarnost.

You may also like

0 comments