Ovo su tvrtke koje su se žalile na spašavanje Agrokora

Trgovački sud u Zagrebu zaprimio jedan podnesak i jednu žalbu na odluke kojima se zabranjuje pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih i postupaka osiguranja i ostvarenja prava na odvojeno namirenje i nalaže obustava takvih radnji.

Piše: Darko Markušić/Direktno.hr

Iako je Trgovački sud u Zagrebu 10. travnja donio odluku o uvođenju izvanredne uprave u Agrokoru i njegovim povezanim i ovisnim društvima – ukupno 49 tvrtki te imenovanju privremenog upravitelja Ante Ramljaka, nisu svi zadovoljni sa spomenutom odlukom.

Trgovački sud u Zagrebu zaprimio je, što je vidljivo iz ePredmeta, jedan podnesak i jednu žalbu na odluke kojima se zabranjuje pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih i postupaka osiguranja i ostvarenja prava na odvojeno namirenje i nalaže obustava takvih radnji.

Kako saznajemo od glasnogovornika Trgovačkog suda u ovom predmetu zaprimljen je podnesak nazvan žalba od podnositelja tvrtke Photo Boutique d.o.o. iz Zagreba protiv rješenja o imenovanju izvanredne uprave, tj. Ante Ramljaka te žalba Dragutina Novaka na rješenje o pravnim učincima zabrane pokretanja drugih postupaka i ostvarenja prava na odvojeno namirenje.

S Trgovačkog suda nam je rečeno da su to jedine informacije koje nam u ovom trenutku mogu dati, jer “ne mogu obrazlagati mogući tijek postupka”, a za daljnje informacije ovlaštena je jedino nadležna sutkinja Nevenka Siladi Ristić. Ona u utorak nije odgovarala na konkretne upite, a nije još uvijek, kako doznaje portal Direktno, ni odlučila o spomenutim žalbama.

Podnesene žalbe u utorak nisu bili spremni komentirati niti u Agrokoru.

Inače, kako stoji u Odluci o uvođenju izvanredne uprave u Agrokor i povezana društva, tvrtka Photo Boutiqe je povezana s Agrokorom na način da je u vlasništvu Tiska (100-postotnom). No, prema podacima iz Sudskog registra, suvlasnik tvrtke je i Stega Tisak Marka Štritofa, koji je ujedno bio i direktor tvrtke do imenovanja povjerenika Ramljaka.

Marko Štritof za portal Direktno nije želio detaljnije obrazlagati podnesenu žalbu, već je kazao “neka sve objašnjava Agrokor”. Kako neslužbeno saznajemo, ova tvrtka traži da bude izuzeta iz ovlasti privremenog upravitelja budući da Agrokor nije stopostotni vlasnik.

Drugu žalbu podnio je Dragutin Novak, do kojega u utorak nismo uspjeli doći. Kako neslužbeno doznajemo, radi se o potraživanju osiguranom založnim pravom prema pojedinim Agrokorovim tvrtkama, koje na ovaj način također mora čekati završetak izvanredne uprave, odnosno restrukturiranje Agrokora.

You may also like

0 comments