Otvorena istraga u Trumpovoj zakladi

Glavni tužitelj države New York izjavio je u utorak da je otvorena istraga o Zakladi Donalda Trumpa, spominjući sumnje u “nepravilnosti” unutar karitativne organizacije republikanskog kandidata za američkog predsjednika.

“Zabrinuti smo činjenicom da je Zaklada Trump počinila nepravilnosti”, izjavio je Eric Schneiderman na postaji CNN, govoreći kako djeluje “u svojstvu regulatora neprofitnih organizacija države New York”.

Tužitelj se sukobljavao s milijarderom niz godina zbog programa Sveučilišta Trump, optužujući ga za “običnu prevaru”. Zaklada Trump suočava se s nizom neugodnih optužbi među kojima onom Washington Posta po kojoj kandidat Bijele kuće nije donirao u vlastitu zakladu od 2008.

Među iznesenim nepravilnostima, dnevnik navodi Trumpovu kupovinu vlastitog portreta za 20.000 dolara koji su prvotno namijenjeni u dobrotvorne svrhe. Postavlja se pitanje i oko ilegalne isplate 2013. godine 25.000 dolara donacija jednoj skupini u kampanji povezanoj s glavnom tužiteljicom Floride Pam Bondi, u trenutku kad se ista spremala pridružiti Ericu Schneidermanu u aferi prevare Sveučilišta Trump.

You may also like

0 comments