Otvaraju novo sjedište i novih pet stotina radnih mjesta

Facebook je u ponedjeljak najavio da će iduće godine u Londonu otvoriti novo sjedište unatoč neizvjesnosti u pogledu Brexita, a planovi uključuju i zapošljavanje 500 radnika. Time će se broj zaposlenih u Velikoj Britaniji popeti na 1.500, izvijestili su iz vodeće društvene mreže u svijetu.

“Došli smo u London u 2007. godine sa šačicom ljudi a do kraja sljedeće godine otvorit ćemo novo sjedište i planiramo zapošljavati 1.500 ljudi”, kazala je u priopćenju potpredsjednica Facebooka za Europu, Bliski istok i Afriku Nicola Mendelsohn.

“Mnogi od tih poslova namijenjeni su visokoobrazovanim inženjerima, s obzirom na to da je Velika Britanija naša najveća inženjerska baza izvan Sjedinjenih Država”, dodala je Mendelsohn. Glasnogovornica napominje da se novo sjedište gradi u boemskom središnjem dijelu Londona Fitzroviji.

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan izrazio je zadovoljstvo odlukom američkog diva. “Odluka Facebooka o širenju u Londonu novi je dokaz kontinuiranog jačanja Londona u ulozi tehnološkog središta”, rekao je Khan. Prošlog je utorka i Google objavio da će poslovnom kompleksu u Londonu dodati novu zgradu koja se gradi iza željezničkog kolodvora u King’s Crossu. Tim će potezom otvoriti oko 3.000 radnih mjesta, čime će broj zaposlenih u Londonu u konačnici dosegnuti 7.000. Novi objekt bit će otvoren 2018. godine, najavili su.

You may also like