Home Ekonomija OTP banka kupuje AXA banku

OTP banka kupuje AXA banku

by Agencije

Mađarska OTP banka i belgijska banka AXA Bank Europe potpisale su sporazum prema kojem će mađarska banka preuzeti od podružnice AXA banke u Mađarskoj sektor maloprodaje i štednje, poslovnog bankarstva i zaposlenike AXA banke, priopćeno je u srijedu iz OTP banke.

AXA banka prisutna je u Mađarskoj od 2009. i usmjerena je na maloprodaju te se smatra iznimno jakom u području hipotekarnih kredita na domaćem tržištu. Nakon završetka kupnje, portfelj hipoteka OTP banke povećat će se za gotovo 25 posto, navodi se u priopćenju.

OTP banka ističe da već niz godina kao najveća mađarska financijska institucija nastoji povećati svoje kreditne aktivnosti na mađarskom tržištu i da je odluka o kupnji portfelja AXA banke logični korak u tome smjeru te u skladu sa strategijom Uprave. “U skladu sa strategijom banke, nedavno smo ispitali naše mogućnosti za akvizicije u određenom broju zemalja, uključujući i Mađarsku. To je dovelo do porasta prisutnosti na tržištu kupnjom banaka u određenom broju zemalja. Stjecanje ovog portfelja važan je korak za naše poslovanje u Mađarskoj. Uvjereni smo da će klijenti AXA banke među mnogim financijskim uslugama koje nudi OTP banka pronaći rješenja koja najbolje odgovaraju njihovim potrebama,” rekao je zamjenik glavnog direktora direkcije komercijalnog bankarstva mađarske OTP banke Laszlo Wolf.

“Nakon što dobijemo sve potrebne nadzorne suglasnosti, planiramo dovršiti proces integracije do kraja ove godine”, dodao je Wolf. Obje banke odlučile su da neće objaviti financijske detalje sporazuma.

Related Posts