Ostojić je tužni klaun koji prikribva laži premijera Milanovića

HDZ je u srijedu izrazio sumnju kako je postavljanjem rampe i zabranom kretanja članovima njihove stranke te novinarima koji su jučer došli provjeriti gradi li se na Prevlaci izbjeglički kamp grubo zlouporabljena policija za stranačke interese pozvavši Hrvatsko novinarsko društvo (HND) da reagira, a očitovanje o tome traže i od Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) te Ravnateljstva policije.

U HDZ-ovu priopćenju se naglašava kako su u Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima propisani razlozi zbog kojih policija može privremeno ograničiti slobodu kretanja ali i dodaje da na Prevlaci nije bio ispunjen ni jedan razlog naveden u tom zakonu. Samim tim, kažu, ostaje otvorena mogućnost da je riječ o gruboj zlouporabi policije za stranačke interese.

S obzirom da je HND dužan štititi interes javnosti za istinitom i pravodobnom informacijom ali i dignitet novinara, zanima nas hoće li to učiniti te reagirati na zbivanja na Prevlaci, pitaju iz HDZ-a. Predsjednik HND-a Saša Leković uzvraća pak kako im se po tom pitanju nije obratio niti jedan novinar koji je tamo bio. “Provjerit ću razloge zaustavljanja članova HDZ-a i novinara, pa ako im je bio nezakonito onemogućen pristup reagirat ćemo”, poručio je. Iz MUP-a su najavili očitovanje no nisu rekli i kada se to može očekivati dok se Ravnateljstvo policije još jučer očitovalo o toj temi. Na pitanje Hine o blokadi na Prevlaci, glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić tada je kazala: “To je slijepo crijevo. Tamo se radi policijska baza za policajce koji će raditi nadzor državne granice i to će biti do daljnjeg tako. Valjda su se ustrojavali kad je prolaz bio zatvoren”.

“Jučer je cijela hrvatska javnost bila svjedokom prikrivanja istine i onemogućavanja vodstva Hrvatske demokratske zajednice, temeljem klasične zlouporabe policijskog sustava u svrhu političkih obračuna, što je nezapamćeno od 1980-ih godina. Na žalost, Ranko Ostojić u tim svojim lažima više ne zna što govori, ali se ponaša kao tužni klaun prikrivajući laži i nesposobnost svog premijera. Umjesto toga bi se trebao baviti svojim poslom. Evo, prošlo je 110 dana, a on nije otkrio tko je nacrtao onu svastiku na stadionu Poljud. Cijela Hrvatska javnost zna da se na Prevlaci gradi prihvatni centar za izbjeglice, a Ostojić kao tužni klaun prikriva laži svoga premijera”, rekao je Brkić.

Direktorica izborne kampanje HDZ-a Josipa Rimac rekla je u srijedu da je HDZ sa svojim koalicijskim partnerima spreman za izbore što će se vidjeti i sutra na predstavljanju izbornog programa na zagrebačkom Velesajmu. “HDZ je spreman za izbore što će se vidjeti sutra na predstavljanju izbornog programa na zagrebačkom Velesajmu”, rekla je Riman novinarima odgovarajući jesu li spremni za izbore.

Na pitanje koliko će novca potrošiti u kampanji, odgovorila je kako će to biti sukladno Zakonu o financiranju političke aktivnosti i izborne promidžbe kojim je jasno definirano koliko se može potrošiti po svakoj izbornoj jedinici. Navela je kako će HDZ u kampanji imati velika oglašavanja, ali će najviše koristiti komunikaciju s biračima odlaskom na teren. “Sasvim je drugačije kada pogledate čovjeka u oči i kažete mu što je to što mu nudite i zašto mislite da svoj glas treba dati upravo vama”, kazala je.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Primorsko-goranske županije i izborni koordinator te političke stranke za 8. izbornu jedinicu Oleg Butković na konferenciji za novinstvo u srijedu rekao je da je SDP s partnerima mogao u proteklom četverogodišnjem mandatu realizirati projekte koji su bili dio Plana 21, a čiju realizaciju najavljuje u posljednje vrijeme. “Od svega toga nema ništa i ne vidimo ništa”, rekao je Butković i podsjetio “na tri ministra iz ovoga kraja koji su smijenjeni, a da nisu napravili ništa za ovo područje”. Spomenuo je kako se najavljuje gradnja obilaznice za Novi Vinodolski, a da on, kao gradonačelnik toga grada koji je o tome pitao Vladu prije dvije godine, nije dobio odgovor. Butković je podsjetio i da su istekle dozvole za gradnju autoceste do Žute Lokve, te da se odustalo od gradnje nizinske pruge kojoj se ne zna trasa.

Osvrnuo se i na izjave Željka Jovanovića (SDP), ustvrdivši da je na svojoj posljednjoj konferenciji za novinstvo uvrijedio hrvatske branitelje, HDZ i Crkvu, rekavši da bi on, kao bivši ministar obrazovanja, morao znati da je Crkva najzaslužnija za osnivanje sveučilišta u Hrvatskoj. “On je čovjek koji isključuje, a ne uključuje i ne može zastupati građane ove regije, rekao je Butković.

Istaknuo je da se HDZ-ov gospodarski program najviše odnosi na infrastrukturne projekte vezane uz ovaj kraj te je izrazio uvjerenost da će se oni i realizirati.

Na novinarsko pitanje koliko mandata očekuje u 8 izbornoj jedinici, Butković je ustvrdio da će rezultat mnoge ugodno iznenaditi i da će biti vrlo pozitivan. Imat ćemo najbolju listu, na kojoj neće biti potrošeni ljudi iz politike koji nisu ništa dosad učinili, rekao je.

Gradonačelnik Bakra i zamjenik koordinatora HDZ-a za 7. izbornu jedinicu Tomislav Klarić također je reagirao na izjave Željka Jovanovića, rekavši kako iz svakog Jovanovićeva nastupa “izvire bujica mržnje, kakva se nije nikada mogla čuti ni od jednog člana HDZ-a”. “Jovanović je prava slika Milanovićeve vlade i nadamo se da će građani to prepoznati”, ocijenio je Klarić te ustvrdio “da je Plan 21 najveća laž koju su građani Primorsko-goranske županije vidjeli, rad SDP-a i partnera u proteklom mandatu karakterizirala bahatost i arogancija, a ostanak Milanovićeve vlasti bila bi katastrofa za Hrvatsku, ali mi smo sigurni da ćemo pobijediti”.

Županijska vijećnica HDZ-a u skupštini PGŽ Tomislava Zečević Pedić ocijenila je “da SDP-ovci ‘zagađuju’ javni prostor svojim istupima jer elementarno ne razlikuju svađe i rasprave”. Predsjednik riječkoga HDZ-a Lucijan Vukelić rekao je da još nije počela najavljivana gradnja novoga KBC Rijeka te da je Rijeka trebala dobiti mnogo više u proteklom mandatu Vlade.

You may also like