Ostojić čestitao pobjednicima izbora

Potpredsjednik SDP-a Ranko Ostojić čestitao je u ponedjeljak na svom facebook profilu HDZ-u na izbornoj pobjedi, poručivši da su ovaj put bili bolji.

“Dragi moji, zahvala svima koji su se borili na ovim izborima. Vrlo dobar nije odličan. Lijevi centar ima 40 posto mandata u saboru. Nakon pobjede HDZ-a, bez obzira na malu razliku, treba im čestitati i reći bili ste bolji ovaj put”, napisao je Ostojić na svom facebook profilu.

“Građani odlučuju i nitko im ne smije uskratiti pravo da biraju onog koga žele. Upravo radi Hrvatske koja želi refomu obrazovanja, život bez straha, zaštitu manjina i sigurnost, naše je da ostanemo garancija i prepreka koracima koji bi našu zemlju vukli natrag”, poručio je.

Zahvalio se svima koji su podržali Narodnu koaliciju i svima koji su izašli na izbore. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak ujutro je zamjerio predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću što nije čestitao HDZ-u na izbornoj pobjedi.

Upitan o mogućnosti velike koalicije u sastavljanju Vlade između Narodne koalicije predvođene SDP-om i HDZ-a, što je u obraćanju javnosti nakon objave prvih neslužbenih rezultata prijevremenih izbora kao mogućnost spomenuo Milanović, Plenković je rekao kako bi “volio da se umjesto poruka koje se daju između redaka, pristojno bilo da se čestita onome koji je u utakmici bio bolji, a tek nakon toga da se zaziva velika koalicija”.

U međuvremenu je predsjednik SDP-a Zoran Milanović najavio konferenciju za novinare na kojoj se očekuje se kako će objaviti da više neće voditi tu stranku.

Hini je u krugu Milanovićevih suradnika potvrđena informacija koju je objavio Novi list da Milanović više ne namjerava voditi SDP. Doznaje se kako se o tome razgovaralo u izbornom stožeru u nedjelju navečer, nakon objave rezultata izvanrednih parlamentarnih izbora na kojima je SDP osvojio 54 mandata, sedam manje od HDZ-a, što im ne daje izglednu mogućnost za sastavljanje nove vlade.

You may also like

0 comments