Osmo neispunjeno obećanja SDP-a

Kako je i najavio, HDZ je nastavio odbrojavati propala obećanja SDP-a i Kukuriku koalicije. Odbrojavanje su nastavili osmim propalim obećanjem kako ća u kratkom roku gospodarska politika će se usmjeriti prema stvaranju povoljnijih uvjeta za rast investicija i povećanje konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva.

Istina je zapravo sasvim suprotna. Prema izvješću Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) o globalnoj konkurentnosti – u kojem su obuhvaćene 144 zemlje svijeta, Milanovićeva vlada proglašena je 6. najneučinkovitijom vladom na svijetu, a ujedno i 2. najneučinkovitijom u Europi. (Weforum.org, 14. srpnja, 2015.)

Premijer na odlasku govori da Hrvatska raste. Sve što je trebalo rasti – pada, a sve što je trebalo padati – raste. Nezaposlenost raste, broj mladih iseljenih raste, kao i broj izgubljenih radnih mjesta.

Imali smo četiri godine SDP-ovih obećanja i četiri godine SDP-ovog neuspjeha. Našu zemlju vodila je Milanovićeva vlada koja je proglašena 6. najneučinkovitijom na svijetu, a ujedno i 2. najneučinkovitijom u Europi! A da se provede istraživanje za najneučinkovitijeg premijera na svijetu, Milanović bi uvjerljivo zauzeo prvo mjesto.

Potrebna nam je promjena. Milanovićeva politika bacila je našu zemlju u gospodarski i socijalni ponor. Ništa se neće promijeniti bez prave promjene vodstva. Izaberimo promjenu koju Hrvatska treba i zaslužuje!

Podsjetimo,  kao deseto obećanje naveli su povećanje potencijala za nove investicije, i domaće i inozemne, dok je istina kako ukupan iznos izravnih stranih ulaganja u Hrvatskoj u prvoj polovici 2015. godine bio je, prema podacima Hrvatske narodne banke, 45 posto niži nego u istom razdoblju prošle godine. (HNB.hr, 14. listopada, 2015.). Deveto je obećanje znatnog smanjenje stope nezaposlenosti, dok je istina kako unatoč turističkoj sezoni i sezonskom zapošljavanju, u srpnju ove godine broj zaposlenih u Hrvatskoj bio je na najnižoj srpanjskoj razini u posljednjih 15 godina! (HGK, 24. kolovoza, 2015.)  A prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u samo mjesec dana – u razdoblju od 28. rujna do 28. listopada 2015. godine, posao je izgubilo 16.271 građana!

You may also like