Orešković; O Lozančiću sljedeći tjedan nakon konzultacija

Premijer Tihomir Orešković najavio je u subotu kako će idući tjedan odlučiti o inicijativi predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da se razriješi šefa Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića, a za izjavu potpredsjednika Vlade Bože Petrova kako ne vidi razloga za njegovu smjenu, rekao je da je to njegov stav.

“Gospodin Petrov ima svoj stav, to je njegova pozicija. Mi ćemo se čuti i odlučit ću drugi tjedan”, kratko je kazao Orešković za RTL Televiziju. Upitan hoće li supotpisati odluku predsjednice o smjeni Lozančića, ponovio je: “Čut ćete idući tjedan, sve će biti jasno”.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u petak je potpisala odluku o Lozančićevu razrješenju zbog povreda Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu. Lozančiću je i osobno priopćila kako ne uživa njezino povjerenje.

Odluku o razrješenju šefa SOA-e, temeljem zakona, supotpisuju premijer Tihomir Orešković i predsjednica Republike, koja je svoju odluku poslala u Vladu, iz koje je potvrđeno da su je zaprimili.

You may also like